Films

Return to Zero (2014)

Verenigde Staten Drama 107 minuten geregisseerd door Sean Hanish met Minnie Driver, Paul Adelstein en Alfred Molina

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een echtpaar dat hun eerste kind verwacht. Een paar weken voordat het kind moet geboren worden komen ze tot de vaststelling dat het dood is. Na de verlies verandert het leven van de ouders. Ze vluchten in alcohol en ontkenning. Niets lijkt hun huwelijk nog te kunnen redden. Maar dan komt de vrouw tot de ontdekking dat ze opnieuw zwanger is, en alle angst en spanning begint opnieuw.

Romeo(2004)

Regisseur: Rita Horst

Acteurs: Monique van de Ven Johan Leysen Peter Bolhuis Monique van de Ven Coby Timp Pim Lambeau Hans Croiset Bob van den Berg Peter De Wijn

Autobiografische debuutfilm van Rita Horst over echtpaar dat na zeven maanden zwangerschap ontdekt dat hun kind niet levensvatbaar is. Zij proberen elk op hun eigen manier hun verdriet te verwerken en raken daardoor steeds verder van elkaar geïsoleerd.

The Disappearance of Eleanor Rigby: Him & Her

is een Amerikaanse film uit 2013 onder regie van Ned Benson en bestaat uit 2 aparte films: The Disappearance of Eleanor Rigby: Him en The Disappearance of Eleanor Rigby: Her.

De twee films vertellen hetzelfde verhaal van een jong getrouwd koppel in New York, enerzijds vanuit het standpunt van Eleanor Rigby en anderzijds vanuit het standpunt van Connor Ludlow. Connor werkt in zijn eigen restaurant terwijl Eleanor terug gaat studeren. Na de dood van hun zes maanden oude baby, verdwijnt Eleanor en laat Connor ontredderd achter. Zij probeert ondertussen een nieuwe start te maken, ver weg van haar echtgenoot.